Рід: dendrolagus muller, 1839 = деревні кенгуру

Систематика роду Деревні кенгуру:

Вид: Dendrolagus bennettianus De Vis = Кенгуру Беннетта

Вид: Dendrolagus dorianus Ramsay = Кенгуру Доріа

Вид: Dendrolagus goodfellowi Thomas = Кенгуру Гудфеллоу

Вид: Dendrolagus inustus Muller =

Вид: Dendrolagus lumholtzi Collett = Кенгуру Лумхольтца

Вид: Dendrolagus matschiei Forster et Rotschild = Кенгуру Матші

Вид: Dendrolagus ursinus Temminck = Ведмежий кенгуру

Коротка характеристика роду

Розміри деревних кенгуру середні. Довжина тіла 50-90 см. Довжина хвоста 43-85 см. Голова досить коротка і широка. Носове дзеркало широке. Характерно, що задні кінцівки лише трохи довше, ніж великі і сильні передні кінцівки. Підошва лап дуже груба. Кігті на відносно коротких пальцях потужні, сильно вигнуті. Другий і третій пальці крупніше четвертого і п'ятого. Хвіст дуже довгий, рівномірної товщини на всьому своєму протязі, весь покритий волоссям. Хвіст не хапальний, служить як балансу і для опори при сидінні. Волосяний покрив дуже густий, м'який і досить довгий, на спині від сірої, бурої-сірої до золотисто-бурого, золотисто-червоною, чорно-бурої та чорного забарвлення. Волосся на спині, починаючи від крижів, середини спини або зашийка і до потилиці, спрямовані вперед. Черевна сторона біла, сіро-біла, жовто-біла, золотисто-жовта, червона або оранжево-бура. Зубна формула: I 3/1 C 1/0 P 2/2 M 4/4 = 34. Верхній ікло є, хоча і невеликих розмірів (менше різців).

Мешкають деревні кенгуру в лісах. Ведуть деревний спосіб життя, проте добре і швидко рухаються і по землі. З дерева на дерево роблять стрибки до 9 м. Можуть без шкоди для себе стрибати на землю з великої висоти. Харчуються листям дерев, плодами і трав'янистими рослинами. Тримаються невеликими групами, зазвичай складаються з одного самця і кількох самок.

Поширені в північних районах Квінсленда і Новій Гвінеї[1].



Увага, тільки СЬОГОДНІ!