Білий какаду (cacatua alba, plyctolophus albus) white cockatoo, umbrella cockatoo (англ.), Wei & szlig; haubenkakadu (нім.)

білий какаду, какаду білий, білий какаду Альба (Cacatua alba)Назви: білий какаду, білий какаду Альба.

Ареал: уродженець Індонезії (Молуккские о-ви).

Опис: Хохол розкішний, згинається назад, найчастіше лежить. Дзьоб чорний, лапи темно-сірі. Повіки і окологлазничной кільце блакитні. Пір'я тупокінцевими. Самець і самка пофарбовані однаково. Самка менше самця, її дзьоб і голова менше. Райдужна оболонка очей у самця чорна, у самки коричнева.

Забарвлення: Оперення біле. Нижня сторона крил і хвоста з жовтуватим відтінком.

Розмір: Тіло 40-46 см, крило 25-31, см, хвіст - близько 20 см.

Вага: Самець - 630-700 гр, самка 400-520 гр.

Тривалість життя: 50-70 років.

Голос: Cacatua_alba.wav (66 Kb)

Скрипучий, гучний.

Середовище проживання: Ліс, рідколісся, мангрові зарості, лісосіки, болота, сільськогосподарські угіддя, береги річок, 300-900 м. Над рівнем моря.

Вороги:
--gt;

Їжа / їжа: Поїдає білий какаду плоди (папайя, дуріан), горіхи, зерно (кукурудза), насіння, ягоди, комахи (цвіркуни) та їх личинки, дрібні рептилії (сцинки) .В період розмноження більшу частину раціону складають комахи.

Поведінка: Обережний. Більшу частину дня проводить в кронах дерев. Веде осілий спосіб життя, при нестачі корму починає мігрувати. Днем збирається в зграї до 50 особей.Ночует в зграях на окремо розташованих високих деревах. Білий какаду гілкою може почухати собі спину. Стукає палицею по дереву, оповіщаючи інших птахів, що дана територія зайнята.

Соціальна структура: Тримається парами, невеликими і великими зграями (до 50 особин).

Розмноження: Пари формуються на все життя. Може впасти в глибоку депресію далеко від партнера. У рік виводить тільки один виводок. Гніздиться білий какаду в дуплах і вершинах гнилих дерев, на висоті 5-30 м. Яйця висиджують обоє батьків.

Сезон / період розмноження: грудень-березень.

Статеве дозрівання: 5-6 років, репродуктивний вік до 30 років.

Ритуал залицяння:
--gt;

Інкубація: 28-30 днів.

Потомство: У кладці 2-3 яйця (розмір 40,8х30,9 мм). Якщо перший курча народжується здоровою, то вся увага батьки приділяють йому. Якщо з дефектами, то увага батьків переключається на другу курчати. У віці 9 тижнів пташенята виходять з гнізда, але ще 2-3 тижні їх годують батьки. Повністю оперяються в 11-14 тижнів.

Користь / шкоду для людини: Завдає значної шкоди кукурудзяним полях.

Популяція / статус збереження: Білий какаду занесений до Міжнародної Червоної книги. У природі залишилося 43-183 тис. Особин.

Коментарі:
--gt;

  • Білий какаду: утримання в неволі
  • Часті запитання: какаду


  • Увага, тільки СЬОГОДНІ!