Великий жовточубий какаду (cacatua galerita, psyctolophus galeritus) sulfur crested cockatoo (англ.), Grosser gelbhaubenkakadu (нім.)

великий желтохохлий какаду (Cacatua galerita)Назва: великий желтохохлий какаду

Ареал: Східна Австралія, Нова Гвінея, Тасманія.

Опис: Великий жовточубий какаду володар маленької голови.Хохол гострий, складається з довгих і вузьких пір'я. Окологлазничной кільце без пір'я, білуватого або сіруватого оттенка.Радужная оболонка очей у самки коричнева, у самця - чорна. Дзьоб і лапи сіро-чорні. Пір'я округлі.

Підвиди: Cacatua galerita eleonora, Cacatua galerita fitzroyi, Cacatua galerita triton.

Забарвлення: Біле оперення, злегка вкрите жовтим нальотом. Хохол жовтий, під крилами і в нижній частині хвоста - лимонно-жовтий. Горло і пір'я на щоках - жовтуваті.

Розмір: довжина тіла 48-55 см, крила 29,5-39 см.

Вага: вага самця - 810-920 гр, самки - 845-975 гр.

Тривалість життя: 60-80 років.

Голос: Великий жовточубий какаду пронизливо кричить під час польоту і при переляку. Голос чути на великих відстанях. Може видавати свистячі і булькаючі звуки.

Середовище проживання: Ліс, парки, сади, пальмовий і евкаліптовий ліс, оброблювані землі. Поля і савани з самотньо стоять високими деревами недалеко від води.

Вороги:
--gt;

Їжа / їжа: Більшу частину дня великий желтохохлий какаду проводить у пошуках корму. Годується в основному на дерева, іноді на землі. На кормових деревах може збиратися у великі зграї (до декількох сотень). Плоди, горіхи (соснові), нирки, суцвіття, ягоди (глід), квіти, насіння і коріння трав, дрібні комахи та їх личинки.

Поведінка: Ночує великий желтохохлий какаду на високих деревах. Найбільш активний рано вранці і пізно вдень. На світанку летить на водопій до найближчого джерела води.Жаркое час доби проводить в тіні дерев. Відмінно лазить по деревьям.Бистро літає.

Соціальна структура: Поза періодом розмноження живе невеликими зграями до 30 особин.

Розмноження: Гніздо великий желтохохлий какаду влаштовує в дуплах високих дерев (переважно евкаліпт), що ростуть біля води. Гніздо знаходиться на висоті 3,5-30 м. При нестачі підходящих дерев може гніздитися в щілинах скель. У будівництві гнізда беруть участь обидва батьки. Вночі яйця висиджує самка, а вдень і самець і самка. Яйця відкладаються з інтервалом 2-3 дні.

Сезон / період розмноження: Південна Австралія - серпень-січень, Північна Австралія - травень-вересень, південь Нової Гвінеї - серпень-листопад, північ Нової Гвінеї - до лютого.

Статеве дозрівання: 3 роки.

Ритуал залицяння: Самець піднявши хохол, наближається до самки. Одночасно він хитає головою вгору-вниз і в сторони. Далі слід взаємний прінніг і спаровування.

Інкубація: 30 днів.

Потомство: У кладці 1-2 білих яйця (розмір 46,5х33,5 мм). Курчата сліпі і голі, але вже з відкритими вухами. Через кілька тижнів пташенята можуть тримати голову. Сплять сидячи, опустивши голову до лапок. Оперяються пташенята у віці близько 70 дней.Сначала пір'я починають рости на голові, крилах і хвосте.Первие пташенята вилітають з гнізда в 60-70 днів, але протягом наступного року ще залишаються з батьками.

Користь / шкоду для людини: Великий жовточубий какаду є шкідником сільськогосподарських культур.

Популяція / статус збереження: У своєму ареалі великий желтохохлий какаду звичайний.

Коментарі:
--gt;

  • Великий жовточубий какаду: утримання в неволі
  • Часті запитання: какаду


  • Увага, тільки СЬОГОДНІ!