Філіппінська какаду (cacatua haematuropygia, kakatoe haematuropygia) philippine cockatoo, red-vented cockatoo (англ.), Rotsteisskakadu (нім.)

філіппінський какаду, какаду філліпінскіе, краснохвостий какаду (Cacatua haematuropygia)Назви: філіппінський какаду, краснохвостий какаду.

Ареал: уродженець Філіппінських островів. Діапазон: 23 000 кв.м.

Опис: Хохол короткий. Дзьоб у підстави темний, на кінці білий. Окологлазничной кільце без пір'я, білого кольору. Райдужна оболонка очей у самця від темно-коричневого до чорного, у самки від криваво-червоного до коричневого. Лапи і кігті темно-сірі.

Забарвлення: Оперення біле. Хохол зовні білий, а всередині червонувато-жетлий. Щоки блідо-рожеві. Нижня сторона крил жовта. Пір'я навколо анального отвору червоні.

Розмір: Тіло 31-33 см, хвіст 10,5-11,5 см, крило 33 см, дзьоб 3,2 см, Передплесно 2,1 см.

Вага: 280-300 гр.

Тривалість життя: більше 50 років.

Голос:
--gt;

Середовище проживання: Ліс, околиця ліси, узлісся, гори, окультурений ландшафт, низовини, прибережні мангрові зарості, до 1100 м. Над рівнем моря.

Вороги:
--gt;

Їжа / їжа: Квіти, плоди (мангровое дерево, гуава, дикі банани), зерно (молода кукурудза, рис), насіння.

Поведінка: Філіппінська какаду ночує в мангрових заростях або на кокосових пальмах. Періодично кочує.

Соціальна структура: Тримається дрібними зграями (4-12 какаду).

Розмноження: Гніздиться в дуплах дерев-гігантів, на висоті 30-40 м. Самка відкладає яйця з триденним інтервалом. Яйця висиджують обоє батьків. Висиджування починається з другого яйця. Невідомо розмножується чи філіппінський какаду щороку.

Сезон / період розмноження: березень-червень.

Статеве дозрівання: Самець - 6 років, самка - 7 років.

Ритуал залицяння:
--gt;

Інкубація: 24-28 днів.

Потомство: У кладці 2-3 яйця. У віці 60 днів пташенята вилітають з гнізда.

Користь / шкоду для людини: Філіппінська какаду здійснює спустошливі набіги на посіви кукурудзи та рису. До 1880 місцеве населення використовувало м'ясо папуг в їжу.

Популяція / статус збереження: За останні 10-15 років популяція зменшилася на 60-90%. Передбачається, що на початок 1990 в природі залишилося 1-4 тис. Особин. Філіппінська какаду занесений до Міжнародної Червоної книги.

Коментарі:
--gt;

  • Філіппінська какаду в неволі (Cacatua haematuropygia)
  • Часті запитання: какаду


  • Увага, тільки СЬОГОДНІ!